sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Sormukset ja riipukset.

Joulu lähestyy ja kiireet sen mukana, joten tänne raapustelukin on jäänyt vähäiseksi. Nyt sain sen verran aikaa, että ehdin kasata kaapista vanhoja löytöjä kuvattavaksi ja esiteltäväksi. Löydöt, ovat kolmen vuoden ajalta ja suurin osa on käynyt foorumilla.

Kuten kuvasta huomaa, niin paljoa en ole rannoilla käynyt. Sen verran kuitenkin, että muutamat luokka- ja rihkamasormukset on löytynyt. Keskimmäisessä rivissä on muutama kihtisormus ja yksi rippisormus. Oikealla alhaalla on "kruunun jalokivet" eli tämän aiheen parhaat löytöni tähän asti.


 
 Tässä nämä parhaat rinkulat. Vasemmanpuoleista luulin pitkään sinettisormukseksi, kunnes mies nimimerkin Leijona takaa laittoi seuraavan linkin foorumille:  http://www.perm-animal-style.ru/photo/rings/
 


Linkin katsottuani alkoi armoton kaapin penkominen ja sieltähän se löytyi. Yhdennäköisyyttä on melkoisesti. Laitoin sähköpostia Museovirastolle ja sinnehän se tarvitsee lähettää.
Lisään viranomaisten kommentit/lausunnon, kun ne sieltä saan. Tosin sormus voi olla myös nuorempi sinettisormus.
 Oikealla oleva sormus on hopeaa ja melko karkeaa käsityötä. Löydöstä tekee moninkertaisesti paremman se, että sormus on ensimmäisiä löytöjäni.





 Tämä ei välttämättä ole vanha, mutta ehdottomasti hienoimpia löytöjäni. Kuvat erottuvat selvästi, joten en ole edes yrittänyt putsata riipusta millään.
                                                                                                            

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti