torstai 15. marraskuuta 2012

"Nappipelto"

Muutama reissu on tullut taas tehtyä pellolle, josta löysin hopeisen 2markan kolikon. Otsikon mukaisesti nappeja nousee reilusti, varsinkin jälkimmäisellä reissulla nappeja nousi kaikkiaan 16kpl. Alkoholiakin on kyseisen pellon läheisyydessä nautittu paljon, koska alkon korkkeja on julmetusti.

Toki pellosta nousi mielenkiintoistakin tavaraa:

 
Muutama solki, sulaneita"kikkareita",kirjaklipsi,kellonvedin(oletettavasti) ja oikealla ylhäällä oleva rinkula on samanlainen, jonka löysin Janakkalasta viime kaudella. Muistaakseni Porvoosta on löytynyt myös samanlainen esine. Käyttötarkoitus ei ole ihan selvillä, mutta ilmeisesti se on vyöllispyörä tms.
 Tässä kuvassa näkyy nappien määrä. Keskellä kuvaa oleva rikkinäisessä yksilössä on vielä kultauksia jäljellä. Tässä kuvassa se ei vain pääse oikeuksiinsa. Alhaalla vasemmalla mysteeri esine. Tiedustelin viisaammilta foorumilla esineestä, mutta parempaa tietoa ei ole ainakaan vielä tullut. Alareunassa vanhoja luoteja. Muutama Berdan-kiväärin luoti, muutama minie ball ja musketin kuula. Oikealla alhaalla oleva "moderni"-luoti pääsi kuvaan mukaan oikeutetusti, koska en ole aiemmin löytänyt samanlaista O-luotia. Luoti on mielestäni 7,92mm saksalainen patruuna kokonsa puolesta. Vasemmassa reunassa olevan terävä kärkisen luodin tunnisti viisaampi foorumilla suustaladattavan tarkkampujakiväärin M/1843 luodiksi. 

Kolikot ovat pääasiassa huonokuntoisia: Onneksi illan viimeinen kierros tuotti sykähdyttävän löydön, joka oli kohtuullisessa kunnossa. Märästä savesta pimeässä tätä nostaessani luulin sen olevan mitali:) 

Tämän järkäleen halkaisija on 43mm. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti